Creëer je wereld vanuit je hart

Creëer je wereld vanuit je hart

Vaak zie ik in de praktijk, dat mensen het een en ander van visualiseren en creëren hebben gelezen, of ervan hebben gehoord. Ze weten precies wat ze willen en hebben tot in detail bedacht hoe hun beeld eruit zou moeten zien, maar ze lijken nog niet echt verder te komen… Hoe kan dit toch?

Belangrijk om te weten is, dat bovenstaande manier, het heel specifiek visualiseren zeker voor je kan werken. Maar nog belangrijker is om aan jouw gedachten, ook je gewenste gevoel te koppelen. Hoe wil je je voelen als je je eindresultaat hebt bereikt? Want dat is waar het uiteindelijk om draait. Je kunt allerlei visualisaties bedenken en dit ook creëren, maar hoe voel je je als je het eindresultaat hebt behaalt?

Als voorbeeld nemen we een werk gerelateerde relatie die maar niet lijkt te boteren. Iedere keer dat je met je collega in contact komt, is het een uitdaging om je niet te storen aan de ander. Toch visualiseer je er op los dat het goed zit tussen jullie twee, maar op het moment dat je hem/haar ziet, voel je hele andere dingen en lijkt je visualisatie niet te werken.

Waar ik je mee in aanraking wil brengen is een andere vorm van creatief visualiseren. Jij visualiseert een einddoel van jouw creatie en hoe je je voelt in dat beeld en de details van hoe jij daar gaat komen, die laat je over aan het spel van het leven zelf.
Alles wat jij hoeft te doen, is contact te blijven maken met jouw eindresultaat, een prettige samenwerking met je collega, en hoe je je voelt in dat eindresultaat, ontspannen en in balans tijdens samenwerking.

Op deze manier laat je de natuurlijke stroom van het leven bepalen hoe je je einddoel behaald, in plaats van het ‘hoe’ in te vullen met jouw menselijke brein.

Eerlijk is eerlijk, met ons menselijke brein kunnen we echt niet altijd alle mogelijkheden overzien die ons kunnen ondersteunen. Dus als je jouw gedachtes over wat de mogelijkheden zijn loslaat, en gebruik maakt van alle mogelijkheden die je met jouw doel in contact brengen, dan maak je gebruik van de makkelijkste weg. In bovenstaand voorbeeld betekent dat: geen aandacht steken in alle gedachten die willen dat de ander zich aanpast of weggaat. Blijf alleen aandacht en daarmee energie steken in jouw gewenste gevoel.

Het scheelt je een hoop denkwerk, een hoop tijd, een hoop weerstand en een hoop energie. Meewerken met het leven zelf, is het makkelijkste dat er is.

Een tip om je op weg te helpen, is te bekijken of je je eindresultaat echt voelt, of wilt.

Want het belangrijkste in jouw visualisatie, is dat je jezelf een bepaalde manier van zijn gunt.
Als je je eindresultaat voelt, dan weet je al dat het haalbaar is voor jou; je gunt het jezelf.
Als je je eindresultaat alleen nog maar voor je ziet, maar hier niets bij voelt, dan is het slechts een visualisatie. Het zegt je, dat je het eindresultaat vooral wilt, maar in de werkelijkheid nog niet ziet gebeuren. Je ziet het een voor je, maar je hart schreeuwt hele andere signalen.

Iets graag willen geeft aan dat je het nog niet hebt. Je gaat uit van een gebrek, een tekort. Jezelf iets oprecht gunnen en al voelen hoe je je voelt als je het hebt, geeft aan jouw onderbewuste aan, dat het er al is. Je voelt het al om je heen.

Waarom is die gevoelswaarde bij je visualisatie nou zo ontzettend cruciaal?
Omdat je hart een generator is. Je hart versterkt al je gevoelens enorm, het geeft elektrische signalen zelfs 100x sterker af dan je hersenen en magnetische velden zelfs 5000x. (zie ook Gregg Braden op YouTube hierover https://www.youtube.com/watch?v=X1SMqQH7FJU)

Vandaar dat een visualisatie met gevoel, vele malen sneller en makkelijker voor je kan werken, dan een beeld puur vanuit je hoofd.

Wat is die makkelijkste weg dan?

  1. Bedenk een beeld, situatie of puur een gevoel wat je wilt bereiken als einddoel. Het mag een project zijn, maar het kan evengoed een creatieproces zijn hoe je je die dag wilt voelen.
    Je ziet voor je dat je met je collega samen op het werk bent, zonder dat je last hebt van de ander.
  1. Zie voor je, hoe je je voelt als je je einddoel bereikt hebt? Hoe voel je je en wat straal je uit op dat moment?    Je voelt dat je met al je aandacht bij jezelf kunt blijven en je collega ook zichzelf mag zijn. Het voelt als een       overwinning om in balans te blijven en met je collega samen te werken. Positieve energie, balans en           zelfvertrouwen overheersen.
  1. Laat je beeld even los, maar blijf in verbinding met het gevoel van je einddoel. Je geeft je lichaam en je bewustzijn daarmee het idee dat je je einddoel al hebt behaald. Waardoor je ook automatisch gaat denken en handelen als iemand die het einddoel al behaald heeft.
    Je gunt het jezelf om bij jezelf te blijven, ongeacht de mensen om je heen. Positieve energie, balans en zelfvertrouwen voel je door de dag heen, waar je ook bent, ongeacht je omgeving.
  2. Laat jezelf meevoeren met de stroom van het leven, terwijl je in verbinding blijft met jouw gewenste gevoel. Daarmee ben je namelijk in het moment al succesvol en zullen de omstandigheden zich als vanzelf naar jouw uitstraling gaan vormen.
    Doordat je jezelf gebalanceerd voelt, vol positieve energie en vol zelfvertrouwen kan je collega zich anders gaan gedragen naar je, óf je voelt voor het eerst dat je niet in hoeft te gaan op het nare gedrag van de ander. Waardoor die ander op den duur zijn/haar gedrag naar jou toe zou kunnen aanpassen.

De situatie om je heen maakt zelfs veel minder uit dan voorheen. Omdat je zelf bepaalt hoe je je voelt ongeacht de situatie om je heen. Als je in staat bent jezelf te omringen met bepaalde gevoelswaardes, puur vanuit een visualisatie, dan bepaal je je eigen beleving van de wereld om je heen al. De wereld om je heen kan niet anders dan situaties gaan vormen naar jouw nieuwe belevingswereld, want dat is nou precies wat het universum de hele dag door doet!

Een zelfgekozen gevoelsbeleving, creëert andere gedachtes, brengt ander handelen en brengt je een nieuw eindresultaat!

Laat je verrassen en verwonderen over wat het leven je te bieden hebt en over wat jij het leven te bieden hebt. Geniet van je avonturen en van jouw creatieproces!

Grietje Voeten
contact@grietjevoeten.nl

Holistisch Coach, Bewustzijnstrainer en Auteur. Liefdevol inzicht krijgen in jouw mogelijkheden tot zelfverwerkelijking. Ik geloof in jouw creatiekracht, ben jij daar ook klaar voor?

Geen reactie's

Geef een reactie